2013. március 30., szombat

Boldog Húsvétot Mindenkinek!

Régi hagyomány a családunkban, hogy húsvét alkalmából csokoládéval lepjük meg egymást. Idén az az ötletem támadt, hogy nyuszi alakú csomagokat készítek. Íme a végeredmény:


Először krepp papírból vágtam egy nagy téglalapot, amire egy kisebbet helyeztem (hogy a mintás csokipapírok ne üssenek annyira át), majd a tartás miatt egy tojás alakú kartonpapír következett. Ezen rendezgettem el a csokikat.


Ezután a katicás csokitól haladva összefogtam a csomagot. Én befőttes gumit használtam, de fehér cérna is jó.



Az összefogott részt széthajtottam, ide tettem egy előcsomagolt csokitojást, ez lett a nyuszi feje. A maradék papírt kettéválasztottam, majd összekötöttem.

 

A füleket megigazítottam és formára vágtam, majd filctollal megrajzoltam a nyuszik arcát. A levágott papírdarabokból gombócot gyűrtem, ezt ragasztottam nyuszifaroknak. Végül minden nyuszi kapott egy masnit a nyakába. 


Sok locsolkodót és/ vagy jó pihenést kívánok mindenkinek!

2013. március 22., péntek

Húsvéti ajtódísz

Szomszédaim minden ünnepen feldíszítik a bejárati ajtajukat. Most én sem szerettem volna lemaradni: egy egyszerűen elkészíthető, libás papírkoszorút választottam.


A libát és a koszorút karton vagy műszaki rajzlapból érdemes kivágni, a többi alkatrészhez színes papír is elég. A liba nyakába egy kb. 20 cm hosszú szalagot kötöttem. (A végeket érdemes egy kicsit megolvasztani, hogy ne rojtolódjon.) Aki szeretné, tehet rá akasztót is, én az öntapadós gyurma mellett döntöttem.

Ha kedvet kaptál, a mellékelt sablon alapján te is elkészítheted. (Aki a gyors megoldásokat szereti, egyszerűen nyomtassa műszaki rajzlapra!) Sok sikert hozzá!