2012. december 17., hétfő

Életjel

Mostanában ritkán tértem be ide, főleg csak a többiek alkotásaiban gyönyörködni. Ennek az egyik oka, hogy a kisfiammal  repülnek itthon a hetek, és csak azon veszem észre magam, hogy a rengeteg tervem közül alig volt valami, amit megvalósítottam (pedig folyamatosan agyalok újabb és újabb ötleteken).

A másik ok, hogy a gyöngyözés mellett új őrület kerített hatalmába: a szappanöntés. November közepén elsajátítottam az alapokat, azóta pedig már többször készítettem itthon is szappanokat. Most ez a hobbi lett a domináns az életemben: néha azon kapom magam, hogy a hajnali etetés közben is azon agyalok, hogy milyen szappanokat lehetne még önteni. Azt hiszem, ez lassan már megszállottság...


Eddig ezek készültek. balról jobbra: kecsketejes-levendulás, karácsonyi illatú- kávészemekkel, kecsketejes-mézes és borsmentás sheavajjal. A karácsonyi kivételével sajnos nem lettek túl illatosak, pedig nekem nagyon fontos, hogy egy szappannak illata is legyen. Állítólag a házilag készült szappanokat csak mesterségesen lehet igazán illatossá varázsolni- amit szeretnék elkerülni-, de azért még próbálkozom.

2 megjegyzés: